We hadden opkomst, bijna iedereen was er, daarna moesten we met z’n allen om de scouting staf heen staan en luisteren. Ze vertelden ons dat we eerste een spel gingen doen, dit was superbal, hierbij moet je met een bal proberen elkaar te raken, ben je getroffen dan moet je wachten tot die gene die je geraakt heeft ook eruit gegooid wordt, dan mag je er weer in, en moet de andere wachten tot hij er weer in kan, dit is altijd lachen!

Na het spel begon het te regenen waardoor we naar ons schip gegaan en vijf minuten gewacht tot dat de regen voorbij was.

De staf heeft toen het volgende spel uitgelegd: ik noem het maar even Moord Onderzoek.

weerwolven

Het gaat als volgt:
Één van de stafleden is vermoord en wij moeten uitzoeken waar, hoe, motief en met wat hij vermoord is.

Nadat de regen minder werd zijn we naar buiten gegaan om het spel te spelen. Dat is gelukt, we waren in groepjes aan het zoeken, bij verschillende posten vragen gesteld en antwoord gekregen, maar wij waren niet het groepje dat gewonnen heeft, de winst ging naar een ander groep, maar het was een erg leuk spel!

Toen begon het weer te regenen, maar daar trokken we ons nu niks van aan, maar toen begon het heel hard te regenen en zijn we maar weer naar binnen gegaan en hebben weerwolven gedaan. Daarna was de opkomst alweer voorbij, en zijn we met zijn allen op het schip gaan staan om de vlag te strijken, hierbij wordt de scoutinggroet gebracht.

Jack van Heusden, 19/12/2019