Rens Lagerweij - Zeeverkenners schipper

Hallo hallo allemaal,

Ik ben Rens Lagerweij en zit inmiddels al zo’n 12 jaar bij de waterscouting hier in Maasbracht. Als jochie van 8 werd ik eens verplicht om eens mee te draaien bij de scouting, aangezien mijn ouders zelf ook altijd bij de waterscouting in Noordwijk hebben gezeten. Uiteraard ben ik er nooit meer weggegaan! Eerst 3 jaartjes als dolfijn, daarna 6 jaar bij de zeeverkenners en inmiddels begin ik aan m’n derde jaar als zeeverkennersstaf. Al die jaren heb ik het enorm naar m’n zin gehad. Ik heb hier de afgelopen jaren een hoop vrienden gemaakt, enorm veel gelachen, geleerd om te kamperen, leren kanoën, roeien, wrikken, zeilen, kampvuur bouwen, torens bouwen van houten palen, bootjes onderhouden en het maakt me erg gelukkig dat ik nog een hele tijd kan doorgaan met dit lijstje.

Inmiddels is het mijn taak, om deze geweldige ervaringen weer door te geven aan een nieuwe lading jeugdleden. Binnen het zeeverkennersstafteam ga ik vanaf dit seizoen de schippersfunctie op mij nemen, waardoor ik het contactpersoon voor de ouders zal zijn voor de zeeverkenners en ouders, en binnen het stafteam de kar een beetje zal trekken. Verder houd ik mijzelf binnen scouting altijd graag bezig met het zeilen, varen met de stroom, en het onderhoud van de vloot. Oftewel, als het maar een beetje met bootjes te maken heeft 😉

De afgelopen jaren is De Oude Tip enorm gegroeid. Qua ledenaantallen, maar ook de vloot is sterk uitgebreid, sinds een paar jaar een nieuwe speltak erbij (de Wilde Vaart!), nieuwe ligplaats met onze eigen steigers om de bootjes aan vast te maken en er is heel veel gebeurd aan onderhoud van de vloot. Ik hoop dat we dit de komende jaren met z’n allen mogen voortzetten en dat wij vanuit de staf voor de jeugdleden, maar ook onder elkaar, er nog een hele mooie tijd van gaan maken!

Groetjes Rens

Wietse Reijnen - Zeeverkenners staflid

Hallo ik ben Wietse Reijnen.

In maart 2004 ben ik begonnen als dolfijn bij waterscouting de oude tip. Vanaf hier heb ik alle speltakken eerst met veel plezier en veel ervaringen rijker.

Na deze leuken jaren als jeugdlid was het tijd om de rol van staflid in te nemen.

Het laatste jaar van de wilde vaart heb ik eerst mogen proeven bij de dolfijnen wat zeker goed voor me was maar minder mijn ding.

Mijn voorkeur gaat namelijk uit naar de zeeverkenners staf aangezien zeilen, wrikken, roeien en rouwdouwen meer in mijn interesseveld ligt.

Dit komt bij de verkenners dan gelukkig ook meer dan genoeg aan bod, hierdoor vind ik het na meer dan 13 jaar nog steeds ontzettend leuk om deel te mogen zijn van deze vereniging.

Ik hoop dan ook dat ik hier nog vele jaren als staf kan meedraaien.

Buiten scouting werk ik al een tijdje als installatiemonteur bij van lier, hier ben ik nu nog met een BBL opleiding bezig. Hierdoor blijft er af en toe weinig tijd over voor andere dingen maar als de ruimte er is vind ik het leuk om te vissen, zeilen, bezig te zijn in de natuur of af te spreken met vrienden.

Verder woon ik nu ongeveer 1 ½ jaar op mezelf hier in Maasbracht.

Als jullie nog meer willen weten sta ik altijd open voor een babbeltje.

Groetjes Wietse,

Rian Verbunt - Zeeverkenners staflid

Heeeeeeeeee allemaal

Mijn naam is Rian Verbunt. Ik woon in Maasbracht. Ik ben begonnen bij de dolfijnen, hierna ben ik door gegaan naar de zeeverkenners. Uiteindelijk heb ik twee jaar geleden er voor gekozen om verkenners staf te worden. Dit is mij erg goed bevallen, ik kwam in een kei gezellig team terecht. Ik vind het leuk om met de verkenners bezig te zijn en programma’s te maken. Ik zal tijdelijk contactpersoon zijn voor de ouders en op de mails reageren!

Na mijn vmbo heb ik er voor gekozen om een sociaal agogische opleiding te doen niveau 3. Ik zit nu in mijn examenjaar, dus ga het nog erg druk krijgen met school stage en scouting! Hierna wil ik verder studeren aan specifieke doelgroepen op niveau 4. Als ik dit diploma ook op zak heb, wil ik graag met mensen met een verstandelijke beperking gaan werken. Ook heb ik een bijbaantje bij een schoonmaakbedrijf.

Ik heb er in ieder geval zin in om er samen met jullie een kei gezellig jaar van te maken!

Scouting groetjes,

Rian Verbunt

Anniko van Leeuwen - Zeeverkenners staflid

Heeeeee,

Mijn naam is Anniko, ik ben 18 jaar en woon in Maasbracht. Ik ben begonnen als dolfijn op scouting, hierna ben ik doorgegaan naar de verkenners. 2 jaar geleden ben ik begonnen als staf voor de verkenners. Nog steeds kom ik met veel plezier naar scouting en vindt het leuk om de opkomsten te draaien.

Na de middelbare school ben ik begonnen aan de opleiding gehandicaptenzorg niveau 4 op het Gilde in Roermond. Nu zit ik in mijn 3e en daarbij ook het laatste jaar. Ik ga het dit jaar dus erg druk krijgen met school en scouting maar we gaan er een heel mooi jaar van maken.

Ik heb in ieder geval heel veel zin in het komende jaar!

Scoutinggroetjes,

Anniko van Leeuwen

Jelle Reijnen - Zeeverkenners staflid

Hallo,

Ik ben Jelle Reijnen, ik woon in Echt en ben 16 jaar. Ik zit nu ongeveer 10 jaar op scouting. Ik begon bij de dolfijnen als 6 jarige gup. Daarna werd ik zeeverkenner en ben nu precies 1 jaar aspirant staf bij de dolfijnen. Ik vindt het erg leuk om de kinderen elke zaterdag van 10 tot half 1 te vermaken en eigenlijk een soort klimtoestel voor ze te zijn. ik moet ook bijna elke opkomst rennen voor mijn leven wanneer de dolfijnen weer een vleeshoop willen.

Ik ben zeeverkennerstaf omdat ik het heel erg leuk vindt om te zeilen, roeien en wrikken, en om dit dan aan jongeren scouts te leren. Zelf heb ik nu het zeilen CWO 2 insigne en ben nu bezig met mijn CWO 3 waarbij ik de theorie al heb gehaald.

Ik studeer nu vliegvaartechniek op het techniek college bij Maastricht Airport. ik ben dit schooljaar daar mee begonnen. Als bij baantje werk ik in het Griekse restaurant Paros in Peij. Door mijn opleiding en omdat ik ook nog eens op voetbal zit zal ik niet elke opkomst aanwezig kunnen zijn maar ik probeer uiteraard zoveel mogelijk te komen.

We gaan er natuurlijk weer een leuk jaar van maken met veel herinneringen en lachwekkende momenten.

Met vriendelijke groet,

Jelle Reijnen